03 kolovoza, 2010

Dan domovinske zahvalnosti, dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja


5. kolovoza slavimo Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja. Prisjetimo se svi skupa onih heroja, koji su položili svoj život i morali umrijeti, kako bi naša domovina Hrvatska živjela!

Središnja proslava obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 15. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja bit će održana u Kninu, 5. kolovoza pod sloganom "Svi zajedno". Svečanost organiziraju Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo obrane. Državni tajnik MOBMS-a Zoran Komar rekao je da će ovogodišnja svečanost biti sadržajnija u odnosu na ranije godine i vrlo dostojanstvena bez obzira na finacijske poteškoće. - Troškovi će biti bitno manji, ali ne na uštrb kvalitete - rekao je Komar na konferenciji za novinare u povodu obilježavanja Dana pobjede. Dan prije Dana pobjede, ministri triju ministarstva priredit će u 20 sati Domu HV-a svečani prijem za sve ratne zapovjednike vojno-redarstvene operacije Oluja, što je novina ovogodišnje središnje proslave. Prije tog bit će održana i misa. Središnji dan proslave, 5. kolovoza započet će u 9 sati, kad će čelnici države, predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednica Vlade Jadranka Kosor i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić s predstavnicima braniteljskih udruga položiti vijence i zapaliti svijeće na gradskom groblju u Kninu.

Kao i svake godine i ove se u Čavoglavama proslavlja Oluja, a između ostalih sadržaja tu su Bikeri koji sve to dodatno zaćine. Program koji je predviđen za sada je sakupljanje Bikera 04. 08. na platou koji je i prijašnjih godina bio rezerviran za nas i naše šatore i dr. popodne će se održati niz sportskih igara kao i kazališna predstava na otvorenom, a kasnije naravno slijedi rock koncert. 05.08. je planiran defile u 17.00 sati iz Drniša do Čavoglava te naravno koncert. MK LINX iz Drniša daje organizacijsku potporu, a kako su lani bili jako dobri u tome nadamo se da će i ove godine biti još bolji. Svi su pozvani, mada oni koji su bili u Čavoglavama prijašnjih godina vjerojatno dolaze i ove. Marko Perković Thompson u programu Nove TV najavio je kako će se ove godine u povodu Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti u malenom mjestu na Čikoli održati dvodnevni spektakl.

Nema komentara: